Kdo uvaří nejlepší guláš? Rozhodněte už tuto sobotu

Není moc míst, kde byste mohli v jeden den ochutnat desítku gulášů, dobře se pobavit a ještě sami rozhodnout o tom, který z pokrmů byl nejlepší. Soutěž Krakonošův guláš v Peci pod Sněžkou je takovou příležitostí.  A letos se koná 4. září a rozhodně stojí za to na ni vyrazit. Mezi peckými boudaři a hoteliéry je vítězství v gulášovém klání prestižní záležitostí. Těch, kteří se v posledních letech objevovali na stupních vítězů, jsme se zeptali, jak se na blížící se soutěž chystají. 

Wellness hotel Bouda Máma

S jakým gulášem, nebo receptem jste měli v minulosti největší úspěch? 

Kdysi jsme dávali do gulášů všechno možné. Zkoušeli jsme černé pivo, červené víno, někdy čerstvá rajčata, orestované klobásy nebo slaninu. Ale zjistili jsme, že v jednoduchosti je síla. Děláme si tak cibulový základ, do kterého přidáme rajský protlak. Nesmí chybět hovězí kližka, aby se vše dobré vyvařilo do guláše. Musí být dobrá mletá paprika, sádlo, majoránka, sůl, česnek a hodně cibule. Vlastně to není žádná věda. 

Co je tajemství úspěchu v soutěži? 

Určitě je to o dobrém masu a surovinách na jedné straně a o atmosféře ve stánku a kolem kotle na straně druhé. Je pravda, že každý kouká na jména a snaží se ohromit hvězdným týmem. My ale už deset let sázíme na Pavla Nového. Je to náš kamarád, známe se dlouhá léta, jezdí do wellness hotelu Bouda Máma pravidelně a vařit guláše s ním nás prostě baví.  

Chystáte letos něco speciálního? 

Napečeme buchty a koláče, nabídneme i pár dalších dobrot z naší kuchyně. A jelikož je na Boudě Máma taky pecký pivovar, nebude chybět pivo Sněžka a několik pivních speciálů.  

Hotel Horizont

S jakým gulášem, nebo receptem jste měli v minulosti největší úspěch? 

Recept máme každý rok velice podobný. Základem je maso, které dostaneme od pořadatele, cibule, sladká mletá paprika a ostatní suroviny jsou tajemstvím šéfkuchaře Jiřího Švestky mladšího.

Co je tajemství úspěchu v soutěži? 

Tajemství úspěchu je skvělý guláš a atmosféra u kotle, kterou zejména tvoří herci, a známe osobnosti.

Chystáte letos něco speciálního? 

Každý rok se snažíme vymyslet něco speciálního, i na tento rok máme připravené eso v rukávu, ale to se nechte překvapit. Samozřejmě se můžete těšit na poctivý guláš z kvalitních surovin.

Jelení louky 

S jakým gulášem, nebo receptem jste měli v minulosti největší úspěch? 

Co v soutěži vaříme guláše, máme stále stejný recept, který byl jednou i receptem vítězným. Takže ani letos to nebudeme měnit. Základem je hovězí maso, voda, paprika, cibule, sůl, pepř a několik tajných ingrediencí. 

Co je tajemství úspěchu v soutěži? 

Neopít se a uvařit ten nejlepší guláš. Letos bude u nás vařit René Foltán, Robert Jašków a Tomáš Pavelka. V minulosti často jezdil také Michal Dlouhý. Pak jednou chyběl a my jsme zrovna vyhráli. Takže bylo rázem jasné, kdo to v těch předchozích letech dělal blbě. Letos Michal Dlouhý znovu vynechává, takže si znovu věříme na vítězství. 

Chystáte letos něco speciálního? 

Nic speciálního nechystáme. Kromě guláše nabídneme borůvkové koláčky a domácí rohlíky s česnekovou pomazánkou. Jdeme se hlavně pobavit a budeme rádi, když si to s námi užijí i všichni návštěvníci.